Om loppet

Om loppet

MER OM LOPPET

Inför loppet

Startgrupper och startnummer finns presenterade på denna hemsida från torsdag 5 september

Information 
finns i vårt Race Office vid start och mål. Där finns funktionärer som kan svara på alla dina frågor inför loppet. Exakta öppettider för Race Office kommer inom kort.  

Nummerlapp kan hämtas ut i vårt Race Office. Uppge ditt startnummer när du hämtar ut din nummerlapp, det underlättar vår hantering. Ett chip sitter i din nummerlapp och registrerar din löpartid, därför är det viktigt att du har på dig nummerlappen genom hela loppet.

Klädinlämning 
sker vid startområde och hämtas vid målområdet. Glöm inte att märka dina kläder/väskor ordentligt med remsan som medföljer din nummerlapp.

Uppvärmningen 
hålls innan start.

Starten
sker på Lindholmen, nära Kuggen (se karta). Samtliga löpare startar i samma startgrupp och sticker iväg 11:00.

Banan

Ny bana!
I takt med att staden förändras och växer behöver även Jubileumsloppet förändras. Nytt för i år är att loppet går efter en helt ny bansträckning och med start och mål på samma plats, vid Lindholmen på Hisingen.
Upplevelsen av att springa längs vattnet har vi behållit och stora delar av loppet kommer att gå längs älven precis som tidigare år. Nedan ser ni en bild på den nya bansträckningen! 
 

 

Map Göteborgs Jubileumsloppet

Efter loppet

 

Målområdet
I målområdet kan såväl löpare som publik njuta av musikunderhållning, utställartorg och barnaktiviteter. Missa inte heller att följa prisutdelningen som sker vid målområdet.

Priser
Alla som deltar i Jubileumsloppet får en välförtjänt medalj. Ett antal fina priser lottas även ut bland samtliga löpare efter genomfört lopp.

Image

Måndagsträningar

Träna för loppet i trevligt sällskap!

Jubileumsloppet (tidigare Göteborgs Jubileumslopp) har allt sedan starten bjudit på löparkvällar. Vi träffas vid Slottsskogsvallens entre kl 18 – varje måndag året om! Uppvärmning- löpskolning-intervaller-nedjogg och lite tåhävningar är den normala gången.

I bland har vi förlagt träningen längs banan eller i dess närhet. Slottsskogen är den vanligaste vinterarenan- när snön försvinner har vi flyttat upp i Änggårdsbergen. På senare tid har vi haft ett antal pass på anrika Slottsskogsvallen där det blivit att prova på intervallträning i alla dess former.

Huvudtränare är Kjell Selander från SAIK med god hjälp av Mattis, Gunnar och alla de andra. På somrarna är Mattis Cirkel ett stående inslag.

Var inte rädda att hänga på – alla kan vara med! Har ni frågor är ni välkomna att mejla kjell@goteborgsjubileumslopp.se!

Parkering & övrigt

Parkering
Du parkerar enklast vid Lindholmen Science Park. Det finns gott om parkeringar såväl öst som väst om torget. Både löpare och publik kan sedan enkelt gå till start- och målområdet.