Om loppet

Om loppet

MER OM LOPPET

Inför loppet

Startnummer hittar du i ditt startbevis som skickats ut till den mailadress du uppgav vid anmälan. 

Information och efteranmälan 
finns i vårt Race Office vid start och mål vid "Kuggen"/Lindholmen Science Park. Där finns funktionärer som kan svara på alla dina frågor inför loppet. Race Office öppnar kl 08.30.

Efteranmälan kan göras på plats t.o.m. 30 min innan start till en kostnad av 495 kr (endast swishbetalning!) Vi rekommenderar att du köper din startplats online innan du kommer till tävlingsområdet. HÄR KÖPER DU DIN STARTPLATS >

Nummerlapp kan hämtas ut i vårt Race Office från kl 08.30. Uppge ditt startnummer när du hämtar ut din nummerlapp. Startnumret finns i ditt startbevis som skickas ut på mail. Ett chip sitter i din nummerlapp och registrerar din löpartid, därför är det viktigt att du har på dig nummerlappen genom hela loppet. Vi rekommenderar att du kommer i god tid för att hämta ut din nummerlapp.

Klädinlämning
finns på plats i start- och målområdet. Glöm inte att märka dina kläder/väskor ordentligt med remsan som medföljer din nummerlapp.

Uppvärmningen 
sker innan start.

Starten
sker på Lindholmen, nära "Kuggen" och Lindholmen Science Park (se karta). Samtliga löpare startar i samma startgrupp kl 11:00.
Tiden startar när du passerar startportalen och stoppas när du går i mål. 

Banan

I takt med att staden förändras och växer behöver även Jubileumsloppet förändras. Nytt för i år är att loppet går efter en helt ny bansträckning och med start och mål på samma plats, vid Lindholmen på Hisingen. Banan är 10 km, platt och snabb. Perfekt för att sätta pers på.

Upplevelsen av att springa längs vattnet har vi behållit och stora delar av loppet kommer att gå längs älven precis som tidigare år. Nedan ser ni en bild på den nya bansträckningen! 

Obs! Banan är preliminär och kan komma att ändras något.

Map Göteborgs Jubileumsloppet

Efter loppet

 

Målområdet
I målområdet kan såväl löpare som publik njuta av musikunderhållning. Missa inte heller att följa prisutdelningen som sker vid målområdet.

Priser
Alla som deltar i Jubileumsloppet får en välförtjänt medalj. Ett antal fina priser lottas även ut bland samtliga löpare efter genomfört lopp och vår välgörenhetspartner Brain Athletics delar ut plaketter till de tre bästa i varje klass. 

Image

Måndagsträningar

Träna för loppet i trevligt sällskap!

Jubileumsloppet har allt sedan starten bjudit på löparkvällar. Vi träffas vid Slottsskogsvallens entre kl 18 – varje måndag året om! Uppvärmning- löpskolning-intervaller-nedjogg och lite tåhävningar är den normala gången.

I bland har vi förlagt träningen längs banan eller i dess närhet. Slottsskogen är den vanligaste vinterarenan- när snön försvinner har vi flyttat upp i Änggårdsbergen. På senare tid har vi haft ett antal pass på anrika Slottsskogsvallen där det blivit att prova på intervallträning i alla dess former.

Huvudtränare är Kjell Selander från SAIK med god hjälp av Mattis, Gunnar och alla de andra. På somrarna är Mattis Cirkel ett stående inslag.

Var inte rädda att hänga på – alla kan vara med! Har ni frågor är ni välkomna att maila kjellselander@gmail.com!

Parkering & övrigt

Parkering
Du parkerar enklast vid Lindholmen Science Park. Det finns gott om parkeringar såväl öst som väst om torget. Både löpare och publik kan sedan enkelt gå till start- och målområdet.