Måndagsträningar

 

Tommy 5

Tommy som jubileumstränare

 

 

Göteborgs Jubileumslopp har alltsedan starten bjudit på löparkvällar. Av något skäl hamnade den på måndagar och har där förblivit.

I bland har vi förlagt träningen längs banan eller i dess närhet.

Slottsskogen är den vanligaste vinterarenan- när snön försvinner har vi flyttat upp i Änggårdsbergen.

På senare tid har vi haft ett antal pass på anrika Slottsskogsvallen där det blivit att prova på intervallträning i alla dess former.

Till vår hjälp har vi haft erfarna tränare, där det mest kända namnet naturligvis är Mats Erixon, den femfaldige Göteborgsvarvsvinnaren, som dessutom tränar ett antal löpare av yppersta klass.

IMG_7016[1]

Kjell och Mats Erixon

Vi har också fått hjälp  av Göteborgsvarvets flygande missionär Tommy Bäckström. Han är den som åker runt och arrangerar Varvsträningar i halva Sverige. Han stöttar också föreningar att arrangera seedningselopp för Varvet  och kan vara den enskilda tränare som har haft högst antal olika löpare på sina pass överhuvudtaget.

Han stöttar löparna som oavsett ambitionsnivå och utgångsläge kommer att kunna dra stor nytta av den fartträning som bjuds.Vi är mycket tacksamma.

För den oinvigde kan nämnas att träningen inleds med att vi träffas vid Slottsskogsvallens entre kl 18. Varje måndag året om.

Uppvärmning- löpskolning-intervaller-nedjogg och lite tåhävningar är den normala gången

Var inte rädda att hänga på.Alla kan vara med.

Har ni frågor är det bara att maila till kjell@goteborgsjubileumslopp.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*